Foto catalogus Proefdozen

Lastig om een keuze te maken uit ons diepe assortiment? Bekijk hier dan onze proefdozen waarmee je meteen een goede indruk van ons assortiment krijgt.

Meer weten over de verschillende typen prosecco die je kunt kiezen? Kijk bij over prosecco voor een uitgebreide uitleg.

 • Proefdoos De Grote Hamersma Prosecco 2013-2015

  AANBIEDING Proefdoos De Grote Hamersma Prosecco 2013-2015

  De beste Prosecco's van drie edities van De Grote Hamersma.

  De Grote Hamersma is de meest uitgebreide wijngids van Nederland van de hand van Harold Hamersma: wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad en door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. Hieronder vind je de cijfers en beschrijvingen zoals terug te vinden in De Grote Hamersma 2013, 2014 en 2015. Benieuwd naar meer wijnbeschrijvingen van Harold Hamersma? Bekijk meer informatie over Harold Hamersma.

  In deze proefdoos hebben we vier verschillende prosecco's opgenomen die allen zeer positief zijn gerecenseerd in De Grote Hamersma. De inhoud van de proefdoos is 1x Serre 58, 1x Malibràn Sottoriva, 2x Serre Valgrès en 2x Malibràn Ruio.

  Serre Cuvée Valgrès Prosecco Valdobbiadene DOCG Extra Dry 'Rive di Combai' | 9+:

  DGH 2016: "Het mooiste dat Serre te bieden heeft. Afkomstig van een eigen 'Rive' binnen het gebied, te vergelijken met een grand-cru status. Uitstekende wijn. Rijpe appel en perzik, verfijnde mousse, delicaat zoetje."


  Serre 58 Prosecco Valdobbiadene DOCG Brut 'Rive di Combai':

  DGH 2015: "Rive di Combai, in de buurt van Conegliano. U weet wel, waar de lekkere Prosecco’s vandaan komen. Deze is zelfs nog wat lekkerder. Gemaakt van louter gleradruiven, licht ingedroogd aan de rank. Meer aroma’s van witte perzik en bloesem, meer finesse richting wit en tropisch fruit, meer diepgang richting amandeltjes en meer wijn overall. Waar helaas dan weer wel minder van is. Tot voor kort werd Serre 58 slechts aan vrienden en bekenden van de firma gegund, maar de heren van de Prosecco-slijterij schijnen inmiddels kind aan huis te zijn op de azienda agricola. Fijn, horen wij er ook een beetje bij, en drinken wij gezellig mee. Pak de glazen. Gaan we in de serre zitten."

  Malibràn Ruio Prosecco Valdobbiadene DOCG Brut:

  DGH 2013: "Prosecco kan wel smaken. Naar meer zelfs. Maar je moet er alleen niet zo weinig voor willen betalen. Nogmaals: onder een tientje gebeurt er niet veel. Om over de aanbiedingen van minder dan vier euro maar te zwijgen. Prachtig deze. Perzik, amandeltjesmarsepein, frisheid, zuiverheid en beschaafd. Scoorde in binnen- en buitenland dan ook hoog tijdens allerlei wedstrijden waarin allerhande mousserends aan de tand werd gevoeld."

  Serre Valgrès Prosecco DOCG Extra Dry 'Rive di Combai':

  DGH 2013 en 2014: "Het mooiste dat Serre te bieden heeft. Afkomstig van een eigen ‘Rive’ binnen het gebied, te vergelijken met een grand cru-status. Uitstekende wijn. Rijpe appel en perzik, verfijnde mousse, delicaat zoetje. Kreeg van het blad Proefschrift in hun Jaargids Wijn 2012 een notering in de top-3 Mousserende Wijnen."

  Malibràn Sottoriva Col Fondo:

  DGH 2014: "Een goede kurkentrekker heeft een open spiraal. Nu klinkt dat enigszins dames-medisch, maar dat is het niet. Kan er een lucifer van onder naar boven door de spiraal gestoken worden, dan is er sprake van een goeie. Is de spiraal ‘dicht’, dan vernielt deze tijdens zijn openingshandelingen de kurk waardoor er stukjes uit worden geperst. Richting de wijn. Veel van die malle, ‘mannetjesachtige’ kurkentrekkers zijn uitgevoerd met een dichte spiraal. Ze liggen bijna altijd in bestekladen van vakantiehuisjes. Is dat het geval dan weet u in ieder geval één ding zeker: uw bungalow, caravan of chalet hebt u niet van een wijnliefhebber gehuurd. Het zijn van die zilverkleurige dingen met zo’n hoofdje. En met twee armpjes die eerst omhoog gaan wanneer de spiraal erin wordt gedraaid, zodat het lijkt alsof het kereltje zich overgeeft. Wie daarna die twee ledematen naar beneden drukt, tilt daarmee de kurk uit de flessenhals. Maar helaas laten deze altijd wat uit hun handen vallen: kurkdeeltjes. En die belanden in de wijn, waardoor het lijkt alsof zich in het glas een scheepsramp heeft afgespeeld: alleen de reddingsboeien drijven nog. Wie eenmaal van de schrik bekomen is en daarna een slok neemt moet eerst kauwen en kan daarna pas drinken. Verbannen dus die zilveren mannen. 

  Waarom nu deze tirade tegen kurkkillers? Omdat ik er een afbeelding van tegenkwam op een werkelijk uitstekende frizzante. ‘Use to open’ stond erbij. ‘Use open spiraal’ – pardon my French – had daar natuurlijk bij moeten staan. Je moet er toch niet aan denken dat de smaak van deze uitstekende Prosecco kopje-onder zou gaan door kurkresten? Gelukkig heb ik zelf meer kurkentrekkers dan nodig is. Een stuk of tien. Met open spiraal. Gekregen bij een proefdoosje wijn. Per ongeluk in mijn zak gestopt. Toegestuurd gekregen vergezeld van de vraag of ik er een stukje over wilde schrijven. Af en toe raak ik er eentje kwijt. Slechts twee gebruik ik er regelmatig. Een hele mooie (van Philippe Starck) en een hele praktische (de Winemaster van Vacuvin). Die mooie komt uit de la als ik maar één flesje open hoef te maken (komt zelden voor) of als er visite komt (komt veel vaker voor; wijnschrijvers hebben veel vrienden). Dan maak ik gebruik van die zogenaamde kelnerhefboom. Inderdaad, zo’n ding dat de ober gebruikt als je in een restaurant een fles bestelt. En die hele praktische (die eruitziet als een soort Battlestar Galactica) mag zich melden als ik veel moet proeven. Zoals voor deze dgh bijvoorbeeld, wanneer er binnen een maand of twee, drie een paar duizend wijnen open moeten. Voor eerdere boeken (slechts 1000 te proeven flessen per keer) deed ik dat altijd met die kelnerhefboom, maar die heeft mij bijkans arbeidsongeschikt gemaakt. Ik geloof dat ik namelijk de eerste Nederlander was met een kurkentrekker-rsi. Dus: leve Vacuvin!
  Maar we dwalen af. Maak open die fles met die kurkentrekker met die open spiraal. Openbaring. Frizzante van hoge kwaliteit. Kom je in Nederland niet vaak tegen. Heeft in plaats van ingespoten te worden met koolzuur zijn gisting op fles gehad. Net zoals vroeger. Levert wat depot op. Net zoals in witbier. En de liefhebbers weten: licht schudden voor gebruik, zodat er extra smaak in de wijn terechtkomt. In het geval van Sottoriva betekent dat: extra goudrenet, extra perzik, extra levendigheid en extra droog. Waarschuwing: budget-Prosecco’s smaken u hierna niet meer. Ook niet als u deze hebt opengemaakt met de juiste kurkentrekker."

  €105.50 per proefdoos
  Aantal:

    Snelle verzending met Flespakket
    Gratis verzending vanaf 12 flessen
    Veilig betalen via iDeal
    Bedenktijd van 14 dagen


  Meer informatie over deze proefdoos

  Wijn Gemengd, zie Inhoud proefdoos
  Producent Meerdere
  Druiven Gemengd
  Appellatie Prosecco Valdobbiadene DOCG
  Methode Charmat
  Restsuikergehalte Col Fondo, Brut en Extra Dry, van 1 tot 17 gram/liter
  Alcoholpercentage 11 en 11,5%
  Op dronk Nu tot over anderhalf jaar
  Serveertemperatuur 8 tot 10°
  Druk in fles 3 en 5 bar
  Proefnotitie Zie de wijnen bij Inhoud proefdoos
  Wijn-spijs Zie de wijnen bij Inhoud proefdoos
  Ideale wijnglas Italesse Vertical Medium
  Downloads No media download found.
  Inhoud proefdoos Malibràn Ruio, Serre Valgrès, Serre 58, Malibràn Sottoriva
  Flesformaat 4 x 0,75 liter
  Verpakking Gemengde doos zonder geschenkverpakking

  Meer informatie over deze proefdoos

  Wijn Gemengd, zie Inhoud proefdoos
  Producent Meerdere
  Druiven Gemengd
  Appellatie Prosecco Valdobbiadene DOCG
  Methode Charmat
  Restsuikergehalte Col Fondo, Brut en Extra Dry, van 1 tot 17 gram/liter
  Alcoholpercentage 11 en 11,5%
  Op dronk Nu tot over anderhalf jaar
  Serveertemperatuur 8 tot 10°
  Druk in fles 3 en 5 bar
  Proefnotitie Zie de wijnen bij Inhoud proefdoos
  Wijn-spijs Zie de wijnen bij Inhoud proefdoos
  Ideale wijnglas Italesse Vertical Medium
  Downloads No media download found.
  Inhoud proefdoos Malibràn Ruio, Serre Valgrès, Serre 58, Malibràn Sottoriva
  Flesformaat 4 x 0,75 liter
  Verpakking Gemengde doos zonder geschenkverpakking

  Snelle verzending, gratis vanaf 12 flessen

  Wij verzenden onze pakketten via DHL4You, DHL Europlus of Flespakket (PostNL). Je kiest zelf welke verzender je voorkeur heeft.

  DHL4You bezorgt binnen 2 tot 3 werkdagen na je bestelling. Flespakket en DHL Europlus zijn sneller: bij een bestelling voor 16u, leveren we in de meeste gevallen de volgende werkdag. Flespakket werkt met speciale wijnverzenddozen en maakt gebruik van de bezorgservice van PostNL.

  De kosten voor verzending zijn afhankelijk van de verzender en het aantal flessen dat je kiest. Om onze prijzen voor de beste prosecco's scherp te houden, bestel je bij De Proseccoslijterij in principe per doosje. Minder dan zes flessen bestellen kan wel, maar je betaalt dan extra verzendkosten. Zie de tabel hieronder voor alle verzendkosten. Verzenden is altijd gratis vanaf twee doosjes!

  1-5 flessen 6-12 flessen 12 flessen en meer
  DHL4you - 48u verzending (Alleen NL) € 7,50 € 5,75 GRATIS
  DHL Europlus - voor 16u besteld, morgen in huis (NL/DE/BE/LU) € 9,99 € 8,50 GRATIS
  Flespakket - voor 16u besteld, morgen in huis (Alleen NL) € 9,99 € 8,50 GRATIS
  DHL
  Flespakket

  Verzendkosten vervallen bij een bestelling van 12 flessen of meer.

  Bij een keuze voor DHL versturen we onze wijnen zoveel mogelijk in de originele doos, maar natuurlijk alleen als deze stevig genoeg is om de wijnen veilig te verzenden.

  Flespakket maakt gebruik van een speciale wijnverzenddoos. Voor meer informatie, bekijk de website van Flespakket.

  Vragen over een wijn of hulp nodig bij je keuze?

  We helpen je graag! Stuur ons een e-mail of stel je vraag via Facebook of Twitter. Bellen kan ook op 010-7070757.

  We horen graag van je!

  Retourneren

  Heb je je bedacht? Geen probleem, je kunt een wijn van De Proseccoslijterij retourneren. Je hebt het recht om de bestelling zonder opgave van reden en gedurende veertien dagen te ontbinden. Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product. Tijdens deze termijn dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Retourneren doe je door contact met ons op te nemen en het product in de originele staat en verpakking aan ons te terug te sturen. Wij zorgen ervoor dat het totale aankoopbedrag binnen vijf werkdagen op je bankrekening wordt teruggestort.

  Wij verpakken je bestelling altijd zorgvuldig zodat deze onbeschadigd bij je kan worden afgeleverd. Heb je een verkeerd artikel of een beschadigd artikel ontvangen neem dan contact op en dan zodat we tot een goede oplossing kunnen komen.

  Veilig betalen bij De Proseccoslijterij

  Als je een keuze hebt gemaakt, betaal je bij De Proseccoslijterij na het invullen van je gegevens veilig via iDeal of creditcard. Tijdens het bestelproces kun je kiezen welke betaalmethode je het liefst gebruikt en hoe de wijnen verzonden worden.

  Betalingen via iDeal verlopen veilig via payment serviceprovider Mollie. Creditcardbetaling worden afgehandeld via Paypal.

  IdealPaypal

  Aangezien Paypal hoge kosten in rekening brengt per transactie, belonen wij elke bestelling vanaf zes flessen die je afrekent via iDeal met een gratis proseccostop!

  Onderscheidingen voor Proefdoos De Grote Hamersma Prosecco 2013-2015


  Deel je mening!

  Laat anderen weten wat jij van deze wijn vindt.