Wijnhuizen

Wijnhuizen van De Proseccoslijterij

Malibràn Spumanti

Malibràn ligt in Susegana, een klein stadje in de heuvels van Conegliano Valdobbiadene, aan de voet van het kasteel van San Salvatore. Malibràn heeft een lange historie van wijnproductie, deze gaat al meer dan drie generaties terug. Aan het begin van de vorige eeuw is de wijnmakerij van Malibràn verplaatst naar de heuvels van Susegana, vooral vanwege de kwaliteit van de grond. De klei-achtige kwaliteit van de grond levert geraffineerde en volle wijnen op.

Maurizio is oenoloog en eigenaar van Malibràn Vini en zet de traditie voort van zijn vader. Maurizio heeft de beslissing genomen om de productie volledig te richten op Prosecco. Eerder maakte Malibràn verschillende typen wijnen.

De wijngaarden van Malibràn bestrijken zeven hectare en worden inmiddels volledig gebruikt voor prosecco druiven. In deze wijngaarden wordt gewerkt met de hand of simpele apparatuur. De oogst gebeurt altijd volledig handmatig. Vervolgens worden de druiven zorgvuldig verwerkt en geperst, met behulp van technieken die de druif respecteren en het beste erin naar boven halen.

Malibràn DOCG Valdobbiadene prosecco's zijn levendige wijnen die het beste jong gedronken kunnen worden, op deze manier komt de frisheid en levendigheid van deze prosecco het beste tot zijn recht. Malibràn is vandaag de dag een jong, dynamisch en fris bedrijf, maar met een rijke traditie.

Waarom Malibràn Spumanti?

De keuze voor Malibràn was makkelijk: de kwaliteit van de prosecco's is buitengewoon en ze hebben het erg goed gedaan in onze proeverijen. Daarnaast is het een bedrijf dat perfect past in het assortiment dat wij willen voeren: topkwaliteit prosecco van Italiaanse familiebedrijven die passie hebben voor het maken van prosecco.

'Wij respecteren de natuur en haar vruchten', dit is de filosofie van Malibràn en dat komt overal in terug: De oogst wordt nog met de hand gedaan onder leiding van de vader van de eigenaar en er is een groot respect voor de bodem, de zon en het water die het Malibràn mogelijk maakt om de wijnen te produceren waar ze van houden.

Tenslotte is Malibràn ook lekker eigenwijs. Dit blijkt wel uit de wijnen die ze maken. Waar andere prosecco producenten zich netjes conformeren aan de gangbare soorten prosecco (dry, extra dry en brut) heeft Malibràn een eigen categorie bedacht die verder ook niet officieel wordt erkend binnen prosecco: Extra Brut. De Cinquegrammi met slechts 5 gram restsuiker valt in deze categorie. Daarnaast produceert Malibràn twee verschillende prosecco Col Fondo; met een tweede vergisting op de fles en met de gist nog in de fles.

Lees bij methode meer over Col Fondo Prosecco.

Bekijk hier alle wijnen van Malibràn Spumanti.