Nieuws van De Proseccoslijterij

Prosecco Malibràn Ruio Brut verkozen tot beste prosecco van Nederland op Bubbles on the Beach 2011

Prosecco Malibràn Ruio Brut verkozen tot beste prosecco van Nederland op Bubbles on the Beach 2011

Malibràn Ruio Brut heeft tijdens Bubbles on the Beach 2011 de tweede prijs gewonnen bij de publieksverkiezing! Tijdens Bubbles on the Beach waren 64 verschillende mousserende wijnen aanwezig uit alle delen van de wereld. We zijn dus ook trots dat we in deze diversiteit en veelheid aan wijnen als tweede door het publiek zijn gekozen.

De Malibràn Ruio Brut
, die De Proseccoslijterij exclusief naar Nederland importeert, is daarmee de hoogst scorende prosecco van Bubbles on the Beach 2011!

De officiele oorkonde staat hieronder:

Malibràn Ruio Brut Beste Prosecco - 2e plaats Publieksprijs Bubbles on the Beach Malibràn Ruio Brut Beste Prosecco - 2e plaats Publieksprijs Bubbles on the Beach (1538 KB)Lees hieronder het persbericht van Perswijn: 
  • This product is unavailable or out of stock.

Veel afwisseling op geslaagd Bubbles on The Beach 2011

Trend neigt naar droog, maar proevend publiek weet ook de zoetere wijnen te waarderen

Gisteren, 28 augustus, organiseerde wijnmagazine Perswijn voor de 5e maal het evenement Bubbles on the Beach. Deze populaire bubbelsproeverij in Mango's Beachbar in Zandvoort stond dit jaar in het teken van afwisseling op vele terreinen. De 65 te proeven mousserende wijnen kwamen uit 12 verschillende landen, waaronder Portugal, Nederland, Griekenland, Australië en België. Natuurlijk waren ook de klassieke landen als Spanje, Italië en Frankrijk volop vertegenwoordigd. Deze verschillende wijnen leverden een scala aan smaaktypen met voor ieder wat wils. Opvallend was dat in al deze landen een goede kwaliteit mousserende wijn gemaakt wordt.

Trend: droge bubbels

Perswijn vroeg via Facebook en aan de bezoekers van het evenement zelf naar de voorkeur in bubbels van de Nederlandse wijnliefhebber. 47% van de ruim 100 ondervraagden gaf aan drogere bubbels te zijn gaan drinken het afgelopen jaar. Maar 10% is zoeter gaan drinken. 39% drinkt hem gelijk aan voorgaande jaren waarbij droog de voorkeur heeft. 4% van de ondervraagden is pas afgelopen jaar de mousserende wijnen gaan ontdekken.

Publiekswinnaar

De publiekswinnaar - alle bezoekers hebben hun twee favoriete wijnen gekozen - was dan ook een droge wijn. Cuvée Agnès, Chradonnay, Crémant de Bourgogne van Vitteaut Alberti, geïmporteerd door Taste & Tintle, werd tot favoriet uitgeroepen. Tweede werd de Malibràn Ruio DOCG Brut, 2010, Glera uit Veneto van de Proseccoslijterij. Op een gedeelde derde plaats eindigden de Spaanse Musa, Semi Secco Cava van Oud Reuchlin & Boelen, en de Tenuta Col Sandago Brut Rosé di Wildbacher van de bijzondere Wildbacherdruif ook uit de Venetostreek geïmporteerd door Label 62.

In de stralende zon; Jacqueline van der Kloet en Robert Schuurman van Taste & Tintle met de winnende wijn en in het midden Sjoerd de Groot van Perswijn.

Serieus publiek en de zon!

Het enthousiaste publiek was overwegend jong met een vrouwelijke meerderheid.  Opvallend was hoe secuur en weloverwogen er werd geproefd en dat dit veelal in groepen werd gedaan.  "Ongelooflijk hoe serieus deze jonge mensen deze feestwijnen proeven" aldus een importeur. Tot slot het weer! Precies toen de proeverij begon brak de zon door. Dat maakte dit een typische strandproeverij waar de meer dan 150 bezoekers na de proeverij op het terras en op loungestoelen van een barbecue genoten. Ongekend na het weer van de afgelopen dagen.

-- EIND --

Bubbles on the Beach wordt georganiseerd door Perswijn Media en Evenementen. Perswijn is het grootste onafhankelijke Nederlandstalige wijnmagazine in de Benelux, dat met een oplage van 12.000 meer dan 25.000 lezers bereikt. Het is het oudste, van oorsprong Nederlandse wijntijdschrift dat zich richt op de consument en vakmensen. Door de kwaliteit is Perswijn ook voor de professional -in handel en horeca- een belangrijk en toonaangevend wijnmagazine.

Reacties op dit nieuwsbericht

Reageren

Geef ons je mening over dit bericht
Captcha Image