Nieuws van De Proseccoslijterij

Drie keer prijs tijdens Proefschrift Concours 2015

Drie keer prijs tijdens Proefschrift Concours 2015

Het jaarlijkse Proefschrift Concours, georganiseerd door The Wine and Food Association is de enige serieuze wijnwedstrijd van Nederland. Hier worden door een 'Grand Jury' bestaande uit professionals uit de Nederlandse wijnindustrie een groot aantal wijnen in verschillende categorieën blind geproefd.

In deze proeverijen zijn maar liefst drie van onze mousserende wijnen in de prijzen gevallen! Een mooie prestatie aangezien er in totaal slechts vijf prijzen zijn uitgereikt binnen de categorie mousserend.

Bekijk hieronder de winnaars met een korte omschrijving.


Deze bijzondere prosecco van Malibràn is de afgelopen drie jaar al geselecteerd als finalist en mocht dit jaar voor het eerst de hoofdprijs mee naar huis nemen! Prosecco zoals prosecco werd gemaakt voordat de druktank (autoclave) was uitgevonden.

Bijna alle prosecco ondergaat een tweede vergisting in de autoclave maar Sottoriva niet: deze krijgt een traditionele tweede vergisting op de fles. Het grote verschil met de klassieke methode is dat er geen 'dégorgement' wordt toegepast: de gist wordt niet verwijderd en er is geen dosage (toevoeging van suiker). Daardoor zit de gist nog in de fles en is de wijn volledig droog.

Al drie jaar op rij verkozen tot Rosé mousserende wijn van het jaar. Deze rosé was de reden dat gekozen hebben voor Elisabetta Abrami en deze unieke verkiezing van drie jaar op een rij bevestigt deze keuze. Eén van de toprosé's in Franciacorta. Als je graag Champagne rosé drinkt, ga je nooit meer terug als je Elisabetta Abrami rosé hebt geproefd!

Elisabetta Abrami Franciacorta Rosé Brut (Biologisch)
 € 29,- 
  • Klik op de foto voor meer info

Deze 'vintage' of 'Millesimato' Franciacorta is een nieuw product van Elisabetta Abrami en valt bij zijn eerste deelname direct in de prijzen! In de categorie waar toch niet de minste bubbels te vinden zijn - boven € 30,- - kiest de Jury voor deze zeer droge een aangename Pas Dosé van 80% Chardonnay en 20% Pinot Noir.

Elisabetta Abrami Franciacorta Pas Dosé Millesimato (bio)
 € 32,50 
  • Klik op de foto voor meer info

Reacties op dit nieuwsbericht

Reageren

Geef ons je mening over dit bericht
Captcha Image