Nieuws van De Proseccoslijterij

De Prosecco-, Franciacorta- en Trentodocslijterij in De Grote Hamersma 2015

De Prosecco-, Franciacorta- en Trentodocslijterij in De Grote Hamersma 2015

De Grote Hamersma is de meest uitgebreide wijngids van Nederland van de hand van Harold Hamersma: wijnjournalist van onder andere Het Parool en NRC Handelsblad en door Winelife uitgeroepen tot de meest invloedrijke Nederlander in de wijnbranche. In De Grote Hamersma 2015 worden zes van onze mousserende wijnen beoordeeld. Hieronder vind je de cijfers en beschrijving zoals terug te vinden in De Grote Hamersma 2015.

In de Grote Hamersma 2015 zijn maar liefst zes van onze mousserende wijnen opgenomen. Wijnen met een beoordeling vanaf een 7 worden in de gids opgenomen. De Prosecco, Franciacorta en Trentodoc die zijn opgenomen, scoren niet lager dan een fraaie 8,5!

Benieuwd naar meer wijnbeschrijvingen van Harold Hamersma? Bekijk meer informatie over De Grote Hamersma 2015.


'Rive di Combai, in de buurt van Conegliano. U weet wel, waar de lekkere Prosecco’s vandaan komen. Deze is zelfs nog wat lekkerder. Gemaakt van louter gleradruiven, licht ingedroogd aan de rank. Meer aroma’s van witte perzik en bloesem, meer finesse richting wit en tropisch fruit, meer diepgang richting amandeltjes en meer wijn overall. Waar helaas dan weer wel minder van is. Tot voor kort werd Serre 58 slechts aan vrienden en bekenden van de firma gegund, maar de heren van de Prosecco-slijterij schijnen inmiddels kind aan huis te zijn op de azienda agricola. Fijn, horen wij er ook een beetje bij, en drinken wij gezellig mee. Pak de glazen. Gaan we in de serre zitten.'

  • This product is unavailable or out of stock.

'Franciacorta, de grootste Italiaanse regio voor topkwaliteit mousserend 'op de Champagnemanier', heeft er een jonge, zeer ambitieuze en daarenboven buitengemeen getalenteerde producente bij: Elisabetta Abrami. Vorig jaar proefde ik haar rosé al. Nu haar witte. Subtiel, zacht gistig, elegant en beschaafd. Gedroogd wit fruit, amandeltjes, citrusinfusie, de romige frisheid van echt vanilleijs. Wijn van het jaar bij het Proefschrift Wijnconcours.'

 € 24,95 
  • Klik op de foto voor meer info

'Je zou er bijna geëmotioneerd van raken, zo goed. Prachtige, afgewogen stijl. Perzikzacht, amandel en fris-rijp. Groot, weldadig, luxe mousserend. Van een van de allerbeste producenten van metodo classico, Alessandro Bianchi. Proef vooral ook zijn rosé. Ach, wat heerlijk allemaal.'

 € 25,40 
  • Klik op de foto voor meer info

'Voor wie rosé Champagne met jaartal overweegt maar terugschrikt van het prijskaartje. Rozengeur en maneschijn in het glas. In het gezelschap van bosaardbeien, luxe frambozen, een vermoeden van amandelspijs en een inbruisend zweempje lapsang-souchongthee. Vergeet u ook niet voor gezelschap te zorgen. Alleen zo’n fles leegdrinken lukt, maar is wel erg egoïstisch.

 € Nu 26,10 
  • Klik op de foto voor meer info

'Vooruit, laat ik deze dan maar eens met een echte goede vintage Champagne vergelijken. Al loop ik dan het risico dat de jonge wijnmaker Luca Gasperinatti misschien gaat piepen. Hij maakt ‘unieke’ wijnen, zo meent hij. Heel bijzonder en buitengewoon smakelijk, zeker. Zeer beheerste mousse. Fijne notigheid. Milde jodiumtoets. Fris wit fruit. Droge marsepeinamandelspijs. Zoethoutzoetje. Verfijnd en minder pocherig dan menige vintage uit de buurt van Reims. En dat voor de prijs van een matige non-vintage Champagne.'

'Chardonnay uit de Cembra-vallei, van druiven afkomstig van verschillende wijnboeren. Bij de makers bestond in ieder geval geen verschil van mening. Mooie, afgewogen metodo classico, mousserend dat evenals Champagne zijn tweede gisting op fles heeft gehad. Ronddroog, strak zonder te kort op de huig te spelen. Verre van Prosecco. Geen geplak, geen geperzik. Kalkige, droge stijl.'

Reacties op dit nieuwsbericht

Reageren

Geef ons je mening over dit bericht
Captcha Image